REGULAMENT OFICIAL DE DESFASURARE A CONCURSULUI MECANICUL ANULUI 2019

 

Organizatorul concursului

Organizator al concursului "Mecanicul Anului 2019" (denumit in continuare "Concursul") este S.C. AD AUTO TOTAL S.R.L. cu sediul in Bucuresti, str. Tincani nr. 8, bl. Z18, sc. A, et. 10, ap. 66, sector 6, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului Bucuresti sub nr. J40/29340/1994, CUI RO6844726, reprezentata legal prin administrator Staicu Mihai Alexandru, numita in cele ce urmeaza "Organizatorul". Termenii si conditiile prezentului Regulament (denumit in cele ce urmeaza "Regulamentul"), asa cum sunt prezentate mai jos, sunt obligatorii pentru toti participantii la Concurs. Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica Regulamentul, aducand la cunostinta publicului acest fapt prin afisarea modificarilor pe site-ul www.mecaniculanului.ro.

Durata si locul desfasurarii

Concursul va fi compus din doua etape, respectiv: Etapa I - de calificare in finala, si Etapa II - Finala. Etapa I se va desfasura in perioada 01 octombrie - 10 noiembrie 2019.

Etapa I va putea fi parcursa de concurenti online, pe site-ul www. mecaniculanului.ro.
Etapa II se va desfasura in Cluj, la Wonderland, Feleacu, nr. 5 A-E pe data de 23.11.2019

Dreptul de participare

La Concursul initiat de Organizator pot participa persoane fizice, cu varsta minima de 18 ani impliniti la data de 01.10.2019, care respecta conditiile specificate in prezentul Regulament. Nu pot participa angajatii prezenti si fosti angajati ai Organizatorului si nici rudele de gradul I ale acestora (parinti, sot/sotie, copii), dar nici castigatorii marelui premiu la sectiunea Diagnoza din editiile precedente. Participarea la Concurs implica cunoasterea si acceptarea integrala, expresa si neechivoca a prezentului Regulament.

Modul de desfasurare

 

Etapa I:

1.     Pentru a participa la Etapa I a Concursului "Mecanicul Anului 2019", persoanele care indeplinesc conditiile de participare trebuie sa se inscrie online, pe site-ul www. mecaniculanului.ro. Fiecare concurent are dreptul de a completa testul on line ales o singura data. Astfel, concursul Mecanicul Anului 2019 are 2 probe de concurs: Mecanica si Diagnoza. Concurentii care doresc sa participe la sectiunea Diagnoza, vor avea la dispozitie 45 de intrebari si cei care participa la sectiunea Mecanica auto vor raspunde la 45 de intrebari.

2.     Concurentii pot participa numai la o singura proba din cele doua.

3.     Fiecare intrebare va avea 3 variante posibile de raspuns, numai una dintre acestea putand fi corecta. Timpul de desfasurare ale probelor va fi de:

·        60 de minute pentru sectiunea Mecanica Auto

·        60 de minute pentru sectiunea Diagnoza.
Scopul consta in raspunderea in mod corect la cat mai multe intrebari si acumularea a unui numar cat mai mare de puncte. Fiecare intrebare are 3 variante de raspuns (a, b sau c), cu o singura optiune corecta. Intrebarile se puncteaza cu 1, 2 sau 3 puncte, in functie de gradul de dificultate. Limita de timp pentru a raspunde la intrebarile fiecarei probe este de:, 60 minute pentru sectiunea Mecanica Auto si 60 de minute pentru sectiunea Diagnoza.

         Punctajul maxim ce poate fi obtinut este de:

·         90 puncte la sectiunea Diagnoza,

·         90 de puncte la sectiunea Mecanica

4.      Concurentii care completeaza testul online se vor inscrie in Concurs pe pagina www. mecaniculanului.ro, iar dupa inscriere vor accesa pagina cu testul online. Concurentii vor fi obligati sa aleaga un raspuns la fiecare intrebare. In cazul in care concurentul nu va bifa un raspuns, nu va putea trece la urmatoarea intrebare. Punctajul obtinut va fi afisat doar dupa finalizarea testului. Aplicatia se va bloca dupa trecerea celor, 60 minute pentru sectiunea Mecanica Auto si pentru sectiunea Diagnoza, iar totalul punctelor acumulate pana in acel moment va fi afisat in clasament in dreptul fiecarui concurent. Fiecare raspuns corect va avea un punctaj stabilit potrivit grilei de punctaj. In cazul alegerii variantei corecte de raspuns, acesta va fi punctat conform grilei. Clasamentul cu punctajul obtinut de participanti va fi actualizat in timp real pentru concurentii care completeaza testul online. Se vor califica pentru Etapa II primii concurenti care au acumulat in cadrul Etapei I cel mai mare punctaj astfel:

·         50 de concurenti la sectiunea Diagnoza auto,

·         50 de concurenti la sectiunea Mecanica

In cazul in care vor exista mai multi concurenti care au acumulat un punctaj egal cu punctajul participantului calificat pe locul 50(ultimul loc calificant) la sectiunea Diagnoza, cu punctajul participantului calificat pe locul 50(ultimul loc calificant) la sectiunea Mecanica auto, departajarea se va face in functie de timpul in care fiecare concurent aflat la baraj a incheiat concursul. Astfel, concurentii aflati la baraj vor avea ca si criteriu departajator pentru calificarea in finala cel mai scurt timp in care au finalizat testul respectiv.

Calificatii vor fi contactati pe e-mail si telefonic in vederea obtinerea confirmarii prezentei la concursul "Mecanicul Anului", din Cluj, Wonderland. In cazul in care unul sau mai multi isi exprima indisponibilitatea participarii, vor fi contactati alti participanti in ordinea punctajului pana la obtinerea numarului de 50 de participanti la sectiunea Diagnoza si 50 de participanti la sectiuna Mecanica pentru finala.

Drepturi referitoare la decizia bazata pe prelucrarea automata a raspunsurilor la intrebarile din Etapa I:

i. fiecare participant poate solicita ca raspunsurile sale sa fie verificate de catre o persoana (dreptul la interventia umana);
ii. fiecare participant isi poate exprima punctul de vedere cu privire la rezultatul testului on-line (dreptul de a-si exprima punctul de vedere); si
iii. fiecare participant poate contesta rezultatul testarii (dreptul de a contesta decizia).
Aceste drepturi trebuie exercitate prin trimiterea unei solicitari argumentate la adresa de email: marketing@autototal.ro cel mai tarziu pana la data de 13.11.2018. La primirea unei asemenea cereri Organizatorul va dispune verificarea raspunsurilor de catre un angajat / colaborator extern. Daca, in urma verificarii, se va constata ca punctajul acumulat de solicitant este diferit fata de cel determinat in mod automat de sistemul Organizatorului, atunci participantul va primi punctajul correct iar clasamentul final va fi modificat in consecinta. In orice situatie, Organizatorul va comunica un raspuns la solicitarea participantului in cel mult 5 zile lucratoare de la data primirii solicitarii.

Etapa II:

Etapa II se va desfasura in data de 23.11.2019, intre orele 10.00 si 20.00. La Etapa II vor participa toti concurentii calificati din Etapa I, pentru care Organizatorul va suporta costurile de inchiriere a salilor de concurs, masa de pranz din ziua concursului si noaptea de cazare premergatoare concursului.

Etapa II va contine 3 probe pentru sectiunea Diagnoza, respectiv Testul scris, Proba pupitrelor si Proba Practica.

Etapa II va contine 2 probe pentru sectiunea Mecanica Auto, respectiv Testul scris si Proba Practica.

Testul scris si Proba pupitrelor vor fi eliminatorii pentru sectiunea Diagnoza.

Testul scris va fi eliminatoriu pentru sectiunea Mecanica Auto

Testul scris va consta intr-un test scris tip grila in cadrul caruia participantii calificati in Etapa II vor raspunde la un numar de:

·         45 de intrebari la sectiunea Diagnoza

·         45 de intrebari la sectiunea Mecanica auto

Primii 10 concurenti care vor obtine punctajele cele mai mari la Testul scris sectiunea Diagnoza se vor califica la Proba pupitrelor. In cazul in care exista mai multi concurenti cu punctaje egale pe ultima pozitie care da dreptul la calificare, astfel incat nu exista o departajare a ultimilor concurenti calificati, concurentii aflati la egalitate participa la o proba de baraj, care stabileste calificatii in faza urmatoare. Proba de baraj, va consta intr-un baraj de tipul "intrebarea de aur", dupa fiecare intrebare adresata cel care greseste este eliminat din concurs, procedandu-se asa pana se va ajunge la un numar de 10 concurenti ( cei deja calificati in proba Pupitrelor plus cei care se califica in urma barajului).

Primii 2 concurenti care vor obtine punctajele cele mai mari la Testul scris sectiunea Mecanica se vor califica la Proba Practica. In cazul in care exista mai multi concurenti cu punctaje egale pe ultima pozitie care da dreptul la calificare, astfel incat nu exista o departajare a ultimilor concurenti calificati, concurentii aflati la egalitate participa la o proba de baraj, care stabileste calificatii in faza urmatoare. Proba de baraj, va consta intr-un baraj de tipul "intrebarea de aur", dupa fiecare intrebare adresata cel care greseste este eliminat din concurs, procedandu-se asa pana se va ajunge la un numar de 2 concurenti (cel deja calificat plus cel care se califica in urma barajului).

Proba pupitrelor- sectiunea Diagnoza

Concurentii nu au voie sa se informeze cu privire la raspunsul corect de la vecinii de concurs sau din orice alte surse. La prima tentativa concurentul va fi avertizat de catre moderator, urmand ca la a doua tentativa sa fie exclus din concurs. Concurentii sunt anuntati in ordine descrescatoare a punctajului obtinut la testul scris. La Proba pupitrelor, cei 10 concurenti se vor afla in spatele cate unui pupitru unde vor raspunde la un set de 30 intrebari, impartite in 3 capitole a cate 10 intrebari fiecare. Fiecare intrebare are o singura varianta de raspuns corect. Pentru fiecare raspuns corect, concurentul va primi 1 punct, ,pentru fiecare raspuns incorect se puncteaza negativ cu -1 punct iar lipsa unui raspuns la o intrebare va fi punctata cu 0 puncte. La finalul celor 30 de intrebari, primii doi concurenti care au obtinut punctajele cele mai mari se vor califica pentru Proba practica. In cazul in care exista mai multi concurenti cu punctaje egale, astfel incat nu exista o departajare a primilor doi concurenti de ceilalti, concurentii aflati la egalitate participa la o proba de baraj, care stabileste calificatii in faza urmatoare. La proba de baraj, concurentilor li se pune cate o intrebare cu o singura varianta de raspuns corect. De data acesta raspunsul este obligatoriu, un raspuns corect aducand calificarea pentru urmatorul pas, atata timp cat situatia de egalitate intre concurentii aflati la baraj nu persista, in timp ce un raspuns gresit aduce eliminarea din competitie. Daca situatia de egalitate persista, se vor pune intrebari pana la departajarea concurentilor. Concurentii nu au voie sa se informeze cu privire la raspunsul corect de la vecinii de pupitru sau din orice alte surse. La prima tentativa concurentul va fi avertizat de catre moderator, urmand ca la a doua tentativa sa fie exclus din concurs. Primii 2 concurenti vor fi astfel calificati la Proba practica in urma Probei Pupitrelor sau a barajului.

Proba Practica sectiunea Mecanica Auto

Cei 2 finalisti calificati vor avea de executat o operatiune mecanica succesiv pe un motor instalat pe un stand. Ordinea de intrare in concurs va fi trasa la sorti. Criteriul de departajare este timpul realizat, astfel incat finalistul cu timpul cel mai mic castiga proba. Timpul maxim acordat fiecarui participant este de 20 de minute. In momentul executarii operatiunii mecanice de catre un finalist, celalalt concurent trebuie scos din sala, pentru a nu vizualiza felul in care respectivul finalist executa operatiunea.

Proba Practica sectiunea Diagnoza

In cadrul probei practice, vor fi aduse doua autovehicule identice care vor prezenta aceeasi defectiune, iar cei doi finalisti vor trebui sa identifice si sa repare defectiunea intr-un interval de timp de 30 de minute. Finalistii vor trage la sorti autovehiculul pe care vor da Proba practica. Primul care va alege va fi concurentul clasat pe locul 1 la proba anterioara. Fiecarui concurent ii este atribuit prin tragere la sorti un arbitru, care va juca si rolul de posesor al masinii in cauza. Concurentul il poate chestiona pe acesta asupra modului de functionare a masinii inaintea ,in timpul si dupa survenirea defectiunii, punand intrebari menite sa scoata in evidenta cat mai multe detalii legate de posibilul defect. Arbitrii vor prezenta la inceputul probei o lista de punctaj a pasilor in care se executa procedura de reparatie. In functie de corectitudinea parcurgerii acestor pasi, concurentii vor acumula puncte sau nu. Va fi declarat castigator al Concursului Mecanicul Anului 2019 finalistul care reuseste sa porneasca primul motorul autovehiculului. In cazul in care in timpul de 30 de minute alocat probei nici unul dintre finalisti nu reuseste sa porneasca motorul autovehiculului, proba se prelungeste cu inca 15 minute. In caz ca nici dupa aceste 15 minute nici unul dintre finalisti nu reuseste sa porneasca motorul autovehiculului, castigatorul va fi desemnat de catre cei 2 arbitri in functie de punctajul acumulat de fiecare dintre finalisti in functie de grila de punctaj la expirarea perioadei de 45 de minute. Concurentul declarat castigator va primi Marele Premiu, respectiv autovehiculul care a facut obiectul reparatiei in cadrul Probei practice - NOUL CITROEN C3 (AM20) HATCHBACK 5 USI LIVE 1.2 PURETECH 82 BVM5. Concurentul aflat pe locul al doilea in finala va primi premiul al doilea, respectiv un tester de diagnoza TEXA NANOs cu software idc5 car light si dreptul de a participa gratuit la cursurile organizate de Scoala pentru mecanici auto AD Auto Total in anul 2020.

Sectiunea Service-ul Anului

In aceasta sectiune vor putea participa echipe a cate trei concurenti care sunt angajati ai aceluiasi service auto (agenti economici care presteaza servicii de reparatii pentru autovehicule) si care sunt calificati in in finalele Sectiunilor Diagnoza si Mecanica Auto. In situatia in care un service auto nu are trei angajati calificati in cele doua finale, atunci acel service nu va avea o echipa in Sectiunea Service-ul Anului.In cazul in care un service auto are mai mult de trei angajati calificati in cele doua finale, atunci echipa service-ului va fi compusa din cei trei angajati finalisti care vor obtine punctajele cele mai mari la probele scrise ale finalelor Sectiunilor Diagnoza si Mecanica Auto. Sectiunea Service-ul Anului nu va avea probe distinct fata de Sectiunile Diagnoza si Mecanica Auto, iar punctajele care vor fi luate in calcul in cadrul Sectiunii Service-ul Anului vor fi cele acumulate de membrii echipelor in finalele Sectiunilor Diagnoza si Mecanica Auto. Pentru evitarea oricarei neclaritati, participantii la Sectiunea Service-ul Anului vor fi cei trei angajati ai aceluiasi service care s-au calificat in finalele Sectiunilor Diagnoza si Mecanica Auto si care au obtinut cel mai mare punctaj la probele scrise ale acestor finale. Echipa service-ului care va acumula cel mai mare punctaj va fi declarata castigatoare si va primi premiile mentionate in prezentul regulament, iar service-ul respectiv va primi titlul de "Service-ul Anului", fara ca acest titlu sa prespuna primirea vreunui premiu.

Premiile

Organizatorul va oferi in cadrul Concursului "Mecanicul Anului 2019" premii celor doi concurenti calificati in finala de Diagnoza:
Castigatorul Concursului va primi Marele premiu, constand intr-un autovehicul de tip-ul NOUL CITROEN C3 (AM20) HATCHBACK 5 USI LIVE 1.2 PURETECH 82 BVM5 in valoare de 10907 euro, suma ce include TVA-ul si impozitul premii aferent. Concurentul aflat pe locul doi va primi Premiul al doilea, constand intr-un tester de diagnoza TEXA NANOs cu software idc5 car light in valoare de 9542 ronlei suma ce include TVA-ul si impozitul premii aferent si dreptul de a participa gratuit la cursurile organizate de Scoala pentru mecanici auto AD Auto Total in anul 2020.

Premiile acordate nu pot fi inlocuite cu alte premii si nici nu se poate acorda contravaloarea lor in bani. Dreptul asupra Marelui premiu apartine persoanei care castiga Concursul, iar dreptul asupra Premiului al doilea apartine celuilalt finalist, conform regulilor de mai sus. Castigatorii trebuie sa ridice premiul intr-un termen de 15 zile de la desemnarea lor drept castigatori in cadrul Concursului "Mecanicul Anului 2019". Neridicarea premiului in acest termen duce la pierderea dreptului de ridicare a premiului. Dreptul de ridicare a premiului se pierde de asemenea in caz de refuz al castigatorului de a beneficia de premiu sau de imposibilitate de validare a respectivului castigator. Orice nerespectare a regulamentului duce la anularea automata a rezultatului.

 

Premiul pentru castigatorul finalei de la sectiunea Mecanica Auto este de 2356 eur, suma ce include si impozitul premii aferent. Premiul I la sectiunea mecanica va fi platibil in lei la cursul BNR din data platii.

Premiile in bani se vor plati in termen de 15 zile de la data desemnarii castigatorului, prin virament bancar.

Castigatorul locului al doilea va primi drept premiu un PISTOL IMPACT 1/2" 1250nm si set 4 tubulare cu protectie de janta, in valoare de 859 lei, suma ce include TVA-ul si impozitul premii aferent

Premiul aferent Sectiunii Service-ul Anului este in valoare de 1166 eur suma ce include si impozitul premii aferent. Premiul sectiunii Service-ul Anului va fi platibil in lei la cursul BNR din data platii acordat echipei castigatoare.

Premiile in bani se vor plati in termen de 15 zile de la data desemnarii castigatorului, prin virament bancar.

Organizatorul AD Auto Total se obliga sa calculeze, sa retina si sa vireze impozitul datorat pentru premiile acordate Castigatorilor in conformitate cu legislatia in vigoare privind impozitul pe venit, orice alte obligatii de natura fiscala sau de orice alta natura, in legatura cu premiul, fiind in sarcina exclusiva a Castigatorului.

Responsabilitatea

Organizatorul nu isi asuma responsabilitatea pentru niciun motiv care ar putea determina imposibilitatea participarii concurentilor la Concursul "Mecanicul Anului 2019" sau a bunei desfasurari a activitatilor descrise in prezentul regulament, ca urmare a unor evenimente de caz fortuit sau de forta majora.

Protectia datelor personale

OSocietatea AD AUTO TOTAL S.R.L. (denumit in continuare „Operatorul”), cu sediul in Bucuresti, str. Tincani nr. 8, bl. Z18, sc. A, et. 10, ap. 66, sector 6, numar de ordine in Registrul Comertului J40/29340/1994, CUI RO 6844726, cu adresa pentru corespondenta la punctul de lucru din Bucuresti, Splaiul Unirii nr. 96, sector 4 - intrarea prin str. Verzisori nr. 16, este operator al datelor cu caracter personal furnizate de participantii la Concurs. Prelucrarea datelor personale ale participantilor se va realiza in temeiul si cu respectarea prevederilor legislatiei aplicabile, si in special ale Regulamentului 679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date (denumit in continuare „GDPR”). AD Auto Total SRL prelucreaza datele cu caracter personal in urmatoarele scopuri: reclama, marketing si publicitate pentru produsele si serviciile promovate de Operator, precum si activitati de public relations. Prelucrarea datelor personale se realizeaza in temeiul consimtamantului participantilor la Concurs, liber exprimat prin completarea si trimiterea formularului de inscriere. Participantii la Concurs vor fi informati in mod detaliat cu privire la prelucrarea datelor personale, si in special cu privire la urmatoarele: identitatea si datele de contact ale operatorului; scopurile si temeiurile legale ale operatiunilor de prelucrare de date; categoriile de date prelucrate, categoriilde de destinatari; existenta unui proces decisional automat si drepturile ce revin persoanelor vizate cu privire la acest proces automat; perioada stocarii datelor; drepturile persoanelor vizate.

Litigii

Eventualele litigii aparute intre Organizator si participantii la Concurs se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente de la sediul Organizatorului.

Comunicarea Regulamentului Concursului

Regulamentul de participare/desfasurare este disponibil in mod gratuit pe pagina de internet a Organizatorului www. mecaniculanului.ro, precum si la data si locul unde se va organiza Etapa II a Concursului.

Organizator

S.C. AD AUTO TOTAL S.R.L.

Reprezentat de administrator Staicu Mihai Alexandru