REGULAMENT OFICIAL DE DESFASURARE A CONCURSULUI MECANICUL ANULUI 2020

 

Organizatorul concursului

Organizator al concursului "Mecanicul Anului 2020" (denumit in continuare "Concursul") este S.C. AD AUTO TOTAL S.R.L. cu sediul in Bucuresti, str. Tincani nr. 8, bl. Z18, sc. A, et. 10, ap. 66, sector 6, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului Bucuresti sub nr. J40/29340/1994, CUI RO6844726, reprezentata legal prin administrator Staicu Mihai Alexandru, numita in cele ce urmeaza "Organizatorul". Termenii si conditiile prezentului Regulament (denumit in cele ce urmeaza "Regulamentul"), asa cum sunt prezentate mai jos, sunt obligatorii pentru toti participantii la Concurs. Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica Regulamentul, aducand la cunostinta publicului acest fapt prin afisarea modificarilor pe site-ul www.mecaniculanului.ro.

Durata si locul desfasurarii

Concursul va fi compus din trei etape, respectiv: Etapa I si Etapa II- de calificare in finala, si Etapa III - Finala. Etapa I se va desfasura in perioada 2 octombrie - 1 noiembrie 2020.

Etapa I va putea fi parcursa de concurenti online, pe site-ul www.mecaniculanului.ro
Etapa II se va desfasura pe data de 6.11.2020, online, pe link-ul trimis de Organizator concurentilor calificati in aceasta etapa.
Etapa III se va desfasura in Bucuresti, la Studiourile National TV, Str.Fabricii nr.46 B,sector 6, pe data de 21.11.2020

Dreptul de participare

La Concursul initiat de Organizator pot participa persoane fizice, cu varsta minima de 18 ani impliniti la data de 30.09.2020, care respecta conditiile specificate in prezentul Regulament. Nu pot participa angajatii prezenti si fosti angajati ai Organizatorului si nici rudele de gradul I ale acestora (parinti, sot/sotie, copii), dar nici castigatorii marelui premiu la sectiunea Diagnoza din editiile precedente. Participarea la Concurs implica cunoasterea si acceptarea integrala, expresa si neechivoca a prezentului Regulament. De asemenea nu pot participa angajati, angajatori sau colegi ai arbitrilor, ai fostilor concurenti care au calitate de arbitri sau ale altor persoane implicate in organizarea sau desfasurarea concursului.

Modul de desfasurare

 

Etapa I:

1.     Pentru a participa la Etapa I a Concursului "Mecanicul Anului 2020", persoanele care indeplinesc conditiile de participare trebuie sa se inscrie online, pe site-ul www.mecaniculanului.ro. Fiecare concurent are dreptul de a completa testul on line ales o singura data. Astfel, concursul Mecanicul Anului 2020 are 2 probe de concurs: Mecanica si Diagnoza. Concurentii care doresc sa participe la sectiunea Diagnoza, vor avea la dispozitie 45 de intrebari si cei care participa la sectiunea Mecanica auto vor raspunde la 45 de intrebari.

2.     Concurentii pot participa numai la o singura proba din cele doua.

3.     Fiecare intrebare va avea 3 variante posibile de raspuns, numai una dintre acestea putand fi corecta. Timpul de desfasurare a probelor va fi de:

·        60 de minute pentru sectiunea Mecanica Auto

·        60 de minute pentru sectiunea Diagnoza.
Scopul consta in raspunderea in mod corect la cat mai multe intrebari si acumularea a unui numar cat mai mare de puncte. Fiecare intrebare are 3 variante de raspuns (a, b sau c), cu o singura optiune corecta. Intrebarile se puncteaza cu 1, 2 sau 3 puncte, in functie de gradul de dificultate. Limita de timp pentru a raspunde la intrebarile fiecarei probe este de:, 60 minute pentru sectiunea Mecanica Auto si 60 de minute pentru sectiunea Diagnoza.

         Punctajul maxim ce poate fi obtinut este de:

·         90 puncte la sectiunea Diagnoza,

·         90 de puncte la sectiunea Mecanica

4.      . Concurentii care completeaza testul online se vor inscrie in Concurs pe pagina www.mecaniculanului.ro, iar dupa inscriere vor accesa pagina cu testul online. Concurentii vor fi obligati sa aleaga un raspuns la fiecare intrebare. In cazul in care concurentul nu va bifa un raspuns, nu va putea trece la urmatoarea intrebare. Punctajul obtinut va fi afisat doar dupa finalizarea testului. Aplicatia se va bloca dupa trecerea celor 60 minute pentru sectiunea Mecanica Auto si pentru sectiunea Diagnoza, iar totalul punctelor acumulate pana in acel moment va fi afisat in clasament in dreptul fiecarui concurent. Fiecare raspuns corect va avea un punctaj stabilit potrivit grilei de punctaj. In cazul alegerii variantei corecte de raspuns, acesta va fi punctat conform grilei. Clasamentul cu punctajul obtinut de participanti va fi actualizat in timp real pentru concurentii care completeaza testul online. Se vor califica pentru Etapa II primii concurenti care au acumulat in cadrul Etapei I cel mai mare punctaj astfel:

·         50 de concurenti la sectiunea Diagnoza auto,

·         50 de concurenti la sectiunea Mecanica

In cazul in care vor exista mai multi concurenti care au acumulat un punctaj egal cu punctajul participantului calificat pe locul 50(ultimul loc calificant) la sectiunea Diagnoza, cu punctajul participantului calificat pe locul 50(ultimul loc calificant) la sectiunea Mecanica auto, departajarea se va face in functie de timpul in care fiecare concurent aflat la baraj a incheiat concursul. Astfel, concurentii aflati la baraj vor avea ca si criteriu departajator pentru calificarea in finala cel mai scurt timp in care au finalizat testul respectiv.

Calificatii vor fi contactati pe e-mail si telefonic in vederea obtinerea confirmarii la etapa a IIa. In cazul in care unul sau mai multi isi exprima indisponibilitatea participarii, vor fi contactati alti participanti in ordinea punctajului pana la obtinerea numarului de 50 de participanti la sectiunea Diagnoza si 50 de participanti la sectiuna Mecanica pentru semifinala.

Drepturi referitoare la decizia bazata pe prelucrarea automata a raspunsurilor la intrebarile din Etapa I:

i. fiecare participant poate solicita ca raspunsurile sale sa fie verificate de catre o persoana (dreptul la interventia umana);
ii. fiecare participant isi poate exprima punctul de vedere cu privire la rezultatul testului on-line (dreptul de a-si exprima punctul de vedere); si
iii. fiecare participant poate contesta rezultatul testarii (dreptul de a contesta decizia).
Aceste drepturi trebuie exercitate prin trimiterea unei solicitari argumentate la adresa de email: marketing@autototal.ro cel mai tarziu pana la data de 13.11.2020. La primirea unei asemenea cereri Organizatorul va dispune verificarea raspunsurilor de catre un angajat / colaborator extern. Daca, in urma verificarii, se va constata ca punctajul acumulat de solicitant este diferit fata de cel determinat in mod automat de sistemul Organizatorului, atunci participantul va primi punctajul correct iar clasamentul final va fi modificat in consecinta. In orice situatie, Organizatorul va comunica un raspuns la solicitarea participantului in cel mult 5 zile lucratoare de la data primirii solicitarii.

Etapa II:

Etapa II se va desfasura in data de 6.11.2020, intre orele 18.30-19.30 (Proba de Mecanica), 20.00-21.00 (Proba de Diagnoza), Concurentii calificati din etapa 1, care nu vor participa la Etapa II, nu pot fi reprogramati in alta perioada, ei pierzand sansa de a participa la finala concursului. Etapa a IIa a concursului consta in sustinerea unei probe de tip grila, care va contine 30 de intrebari, in intervalul de o ora. Concurentii vor fi asistati de profesorii Academiei auto prin transmisiune live, de aceea este obligatorie accesarea link-ului de concurs cu un dispozitiv care sa aiba camera video. In cazul in care, profesorii sesizeaza concurenti care se inspira din alte surse sau de la alte persoane aflate in incapere, pot recurge la eliminarea concurentilor respectivi, acestia pierzandu-si dreptul de a continua concursul. La finalul probei, departajarea primilor 10 semifinalisti ( in cazul probei de Diagnoza) si a celor 2 finalisti ( in cadrul probei de Mecanica) se va face tinand cont de punctele obtinute de catre concurenti, in ordine descrescatoare. In cazul unor punctaje identice realizate de concurenti, criteriul de departajare va fi timpul in care intrebarile au fost rezolvate ( timpul cel mai scurt fiind cel care va determina calificarea concurentului in etapa urmatoare).

Etapa III:

Etapa III a concursului Mecanicul anului se va desfasura pe data de 21.11.2020, incepand cu ora 18.00, in conditii de maxima siguranta specifice perioadei pandemiei Covid 19 . Concursul se va transmite online, pe un site care va fi popularizat in programul de comenzi Auto Total Eoriginal si pe paginile de Facebook si Instagram Auto Total , Mecanicul anului , Academia auto si care va fi anuntat dupa inchierea Etapei II.


Proba pupitrelor- sectiunea Diagnoza

Concurentii nu au voie sa se informeze cu privire la raspunsul corect de la vecinii de concurs sau din orice alte surse. La prima tentativa concurentul va fi avertizat de catre moderator, urmand ca la a doua tentativa sa fie exclus din concurs. Concurentii sunt anuntati in ordine descrescatoare a punctajului obtinut la testul scris. La Proba pupitrelor, cei 10 concurenti se vor afla in spatele cate unui pupitru unde vor raspunde la un set de 30 intrebari, impartite in 3 capitole a cate 10 intrebari fiecare. Fiecare intrebare are o singura varianta de raspuns corect. Pentru fiecare raspuns corect, concurentul va primi 1 punct, ,pentru fiecare raspuns incorect se puncteaza negativ cu -1 punct iar lipsa unui raspuns la o intrebare va fi punctata cu 0 puncte. La finalul celor 30 de intrebari, primii doi concurenti care au obtinut punctajele cele mai mari se vor califica pentru Proba practica. In cazul in care exista mai multi concurenti cu punctaje egale, astfel incat nu exista o departajare a primilor doi concurenti de ceilalti, concurentii aflati la egalitate participa la o proba de baraj, care stabileste calificatii in faza urmatoare. La proba de baraj, concurentilor li se pune cate o intrebare cu o singura varianta de raspuns corect. De data acesta raspunsul este obligatoriu, un raspuns corect aducand calificarea pentru urmatorul pas, atata timp cat situatia de egalitate intre concurentii aflati la baraj nu persista, in timp ce un raspuns gresit aduce eliminarea din competitie. Daca situatia de egalitate persista, se vor pune intrebari pana la departajarea concurentilor. Concurentii nu au voie sa se informeze cu privire la raspunsul corect de la vecinii de pupitru sau din orice alte surse. La prima tentativa concurentul va fi avertizat de catre moderator, urmand ca la a doua tentativa sa fie exclus din concurs. Primii 2 concurenti vor fi astfel calificati la Proba practica in urma Probei Pupitrelor sau a barajului.

Proba Practica sectiunea Mecanica Auto

Cei 2 finalisti calificati vor avea de executat o operatiune mecanica standard in acelasi timp. Va castiga cel care va termina primul operatiunea mecanica si care a urmat toti pasii corecti stabiliti de juriu.

Proba Practica sectiunea Diagnoza

In cadrul probei practice, vor fi aduse doua autovehicule identice care vor prezenta aceeasi defectiune, iar cei doi finalisti vor trebui sa identifice si sa repare defectiunea intr-un interval de timp de 30 de minute. Finalistii vor trage la sorti autovehiculul pe care vor da Proba practica. Primul care va alege va fi concurentul clasat pe locul 1 la proba anterioara. Fiecarui concurent ii este atribuit prin tragere la sorti un arbitru, care va juca si rolul de posesor al masinii in cauza. Concurentul il poate chestiona pe acesta asupra modului de functionare a masinii inaintea ,in timpul si dupa survenirea defectiunii, punand intrebari menite sa scoata in evidenta cat mai multe detalii legate de posibilul defect. Arbitrii vor prezenta la inceputul probei o lista de punctaj a pasilor in care se executa procedura de reparatie. In functie de corectitudinea parcurgerii acestor pasi, concurentii vor acumula puncte sau nu. Va fi declarat castigator al Concursului Mecanicul Anului 2020 finalistul care reuseste sa porneasca primul motorul autovehiculului. In cazul in care in timpul de 30 de minute alocat probei niciunul dintre finalisti nu reuseste sa porneasca motorul autovehiculului, proba se prelungeste cu inca 15 minute. In caz ca nici dupa aceste 15 minute nici unul dintre finalisti nu reuseste sa porneasca motorul autovehiculului, castigatorul va fi desemnat de catre cei 2 arbitri in functie de punctajul acumulat de fiecare dintre finalisti in functie de grila de punctaj la expirarea perioadei de 45 de minute. Concurentul declarat castigator va primi Marele Premiu, respectiv autovehiculul care a facut obiectul reparatiei in cadrul Probei practice -Fabia SMART 1.0 TSI , 95 CP/ 70 KW, 5, Cutie de viteze manuala. Concurentul aflat pe locul al doilea in finala va primi premiul al doilea, respectiv un tester de diagnoza G-SCAN 3 si dreptul de a participa gratuit la un curs organizat de Scoala pentru mecanici auto AD Auto Total in anul 2020.

Premiile

Organizatorul va oferi in cadrul Concursului "Mecanicul Anului 2020" premii concurentilor care se vor califica in finalele sectiunilor Diagnoza si Mecanica astfel:
Cei doi concurenti calificati in finala de Diagnoza vor primi urmatoarele premii:
Castigatorul Concursului va primi Marele premiu, constand intr-un autovehicul de tip-ul Fabia SMART 1.0 TSI , 95 CP/ 70 KW, 5, Cutie de viteze manuala in valoare de 14.627 eur suma ce cuprinde valoare bun, tva si impozit premii aferent. Concurentul aflat pe locul doi va primi Premiul al doilea, constand intr-un tester de diagnoza G -Scan in valoare de 14.997 lei suma ce cuprinde valoare bun, tva si impozit premii aferent .
Tot concurentul de pe locul doi va primi si dreptul de a participa gratuit la un curs organizat de Scoala pentru mecanici auto AD Auto Total in anul 2020.
Cei doi concurenti calificati in finala de Mecanica vor primi urmatoarele premii :
Premiul pentru castigatorul finalei de la sectiunea Mecanica Auto este de 2209 Eur , suma ce cuprinde si impozitul premii aferent. Premiul I la sectiunea mecanica va fi platibil in lei la cursul BNR din data platii. Castigatorul locului al doilea va primi drept premiu un Pachet de scule services in valoare de 3521 lei suma ce cuprinde valoare bunuri , tva si impozit premii aferent .Pachetul este format din: 1 buc PISTOL DE IMPACT 1/2 1300NM marca Chicago Pneumatic, 1 buc. MASINA DE INSURUBAT ELECTRICA PRINDERE , 1 buc.SET 4 TUBULARE DE IMPACT CU PROTECTIE DIN TEFLON 1/2 CHICAGO PNEUMATIC si 1 buc. Pereche de MANUSI MECANIC .


Premiile in bani se vor plati in termen de 15 zile de la data desemnarii castigatorului, prin virament bancar. Premiile acordate nu pot fi inlocuite cu alte premii si nici nu se poate acorda contravaloarea lor in bani. Dreptul asupra Marelui premiu apartine persoanei care castiga Concursul, iar dreptul asupra celorlalte premii vor apartine celorlalti finalisti, conform regulilor de mai sus precum si reglementarilor care vor completa prezentul Regulament. Castigatorii trebuie sa ridice premiul intr-un termen de 15 zile de la desemnarea lor drept castigatori in cadrul Concursului "Mecanicul Anului 2020". Neridicarea premiului in acest termen duce la pierderea dreptului de ridicare a premiului. Dreptul de ridicare a premiului se pierde de asemenea in caz de refuz al castigatorului de a beneficia de premiu sau de imposibilitate de validare a respectivului castigator. Pentru validarea castigatorilor este obligatoriu ca acestia sa se identifice cu actul de identitate si sa furnizeze Organizatorului datele necesare completarii tuturor declaratiilor fiscal aferente primirii premiilor. Orice nerespectare a regulamentului duce la anularea automata a rezultatului.

Organizatorul AD Auto Total se obliga sa calculeze, sa retina si sa vireze impozitul datorat pentru premiile acordate Castigatorilor in conformitate cu legislatia in vigoare privind impozitul pe venit, orice alte obligatii de natura fiscala sau de orice alta natura, in legatura cu premiul, fiind in sarcina exclusiva a Castigatorului.
Orice alte cheltuieli care nu sunt acoperite in mod specific de acest Regulament vor fi suportate de catre Castigatori.

Responsabilitatea

Organizatorul nu isi asuma responsabilitatea pentru niciun motiv care ar putea determina imposibilitatea participarii concurentilor la Concursul "Mecanicul Anului 2020" sau a bunei desfasurari a activitatilor descrise in prezentul regulament, ca urmare a unor evenimente de caz fortuit sau de forta majora.

REGULI SI MASURI DE SIGURANTA PENTRU PREVENIREA CONTAMINARII CU NOUL CORONAVIRUS SARS-CoV-2 PE PERIOADA DESFASURARII IN CONDITII DE SIGURANTA SANITARA A CONCURSULUI ,,MECANICUL ANULUI 2020”
1.Masuri si reguli pentru angajatii S.C.AD AUTO TOTAL S.R.L. pe perioada organizarii si desfasurarii Concursului ,,MECANICUL ANULUI 2020”:
a) Purtarea mastii de protectie care trebuie sa acopere atit gura cit si nasul este obligatorie;
b) Nu va fi permis accesul persoanelor care prezinta simptome de infectie respiratorie(tuse,stranut, rinoree,stare generala de sanatate modificata)si nici a celor care inregistreaza temperatura masurata mai mare de 37.30 C; In cazul in care temperatura masurata si inregistrata depaseste 37.30 C,va fi masurata din nou o singura data dupa2-5 minute;
c) Persoanele care refuza verificarea temperaturii sau refuza purtarea mastii nu vor avea acces in locatia in care se desfasoara Concursul,,MECANICUL ANULUI 2020”;
d) Mentine si efectueaza frecvent igiena mainilor(cu apa si sapun sau dezinfectant);
e) Respecta distantarea sociala de minimum 1,5 m intre persoane si nu mai mult de 15 minute;
f) Persoanele care au venit in contact cu o persoana suspecta sau confirmata de infectie cu virusul SARS-CoV-2 are obligatia de a anunta angajatorul si de a se autoizola la domiciliu;
2. Masuri care privesc Organizatorul Concursului ,,MECANICUL ANULUI 2020”:
a) Organizeaza triajul observational al angajatilor si concurentilor selectati care participa la organizarea si desfasurarea Concursului,,MECANICUL ANULUI 2020,prin desemnarea unor persoane;
b) Pune la dispozitie solutii de dezinfectare;
c) Informeaza si instruieste personalul in domeniul sanatatii si igienei si a masurilor de siguranta pentru prevenirea contaminarii cu noul coronavirus SARS-CoV-2 pe perioada desfasurarii in conditii de siguranta sanitara
d) Interzicerea realizarii pliantelor,brosurilor si a altor materiale informative in format fizic;
e) Organizatorul Concursului,,MECANICUL ANULUI 2020”-S.C. AD AUTO TOTAL S.R.L impreuna cu administratorul spatiului gazda vor imparti responsabilitatile pentru diferite activitati si proceduri legate de sanatate si siguranta pe perioada organizarii si desfasurarii Concursului,,MECANICUL ANULUI 2020”;
f) Organizatorul Concursului impreuna administratorul spatiului gazda vor face o delimitare clara a spatiului in care se va desfasura evenimentul;

Protectia datelor personale

Societatea AD AUTO TOTAL S.R.L. (denumit in continuare „Operatorul”), cu sediul in Bucuresti, str. Tincani nr. 8, bl. Z18, sc. A, et. 10, ap. 66, sector 6, numar de ordine in Registrul Comertului J40/29340/1994, CUI RO 6844726, cu adresa pentru corespondenta la punctul de lucru din Bucuresti, Splaiul Unirii nr. 96, sector 4 - intrarea prin str. Verzisori nr. 16, este operator al datelor cu caracter personal furnizate de participantii la Concurs. Prelucrarea datelor personale ale participantilor se va realiza in temeiul si cu respectarea prevederilor legislatiei aplicabile, si in special ale Regulamentului 679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date (denumit in continuare „GDPR”). AD Auto Total SRL prelucreaza datele cu caracter personal in urmatoarele scopuri: reclama, marketing si publicitate pentru produsele si serviciile promovate de Operator, precum si activitati de public relations. Prelucrarea datelor personale se realizeaza in temeiul consimtamantului participantilor la Concurs, liber exprimat prin completarea si trimiterea formularului de inscriere. Participantii la Concurs vor fi informati in mod detaliat cu privire la prelucrarea datelor personale, si in special cu privire la urmatoarele: identitatea si datele de contact ale operatorului; scopurile si temeiurile legale ale operatiunilor de prelucrare de date; categoriile de date prelucrate, categoriilde de destinatari; existenta unui proces decisional automat si drepturile ce revin persoanelor vizate cu privire la acest proces automat; perioada stocarii datelor; drepturile persoanelor vizate.

Litigii

Eventualele litigii aparute intre Organizator si participantii la Concurs se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente de la sediul Organizatorului.

Comunicarea Regulamentului Concursului

Regulamentul de participare/desfasurare este disponibil in mod gratuit pe pagina de internet a Organizatorului www.mecaniculanului.ro, precum si la data si locul unde se va organiza Etapa II a Concursului.

Organizator

S.C. AD AUTO TOTAL S.R.L.

Reprezentat de administrator Staicu Mihai Alexandru